Entran en funcionament les noves Torres Avançades de Vigilancia de la platja a Castelldefels

09/07/2014
https://www.castelldefels.org/

Les noves torres estan instal·lades en tres punts diferents de la platja de Castelldefels per a la temporada de platges 2014 que va començar el passat 7 de juny.

Ja han entrat en servei les noves torres de vigilància anomenades TAV (Torre Avanzada de Vigilància)  que la platja de Castelldefels compta per a aquest estiu.

La temporada de platges 2014 va començar el passat 7 de juny i les tres torres que vénen a millorar el servei de salvament i socorrisme de la platja ja han entrat en funcionament. Aquestes TAVs s'han instal·lat en tres punts de la platja de la nostra ciutat a l'alçada del carrer República Argentina, de l'Avinguda de els Banys i del carrer 16 (Plaza de les Palmeres), on romandran fins a finals de setembre quan finalitzi la temporada.

Autònoma i connectada

La Torre Avançada de Vigilància (TAV) és un nou punt de vigilància i socors completament autònom i connectat en tot moment amb la Policia Local de Castelldefels a través del 092. Es tracta de un punt d'assistència que permet informar i assistir als usuaris de la platja, així com vetllar per la seguretat de els banyistes. En aquest sentit, l'alcalde de Castelldefels, Manuel Reyes, ha destacat que "és una plaer comptar amb tres llocs nous de vigilància, innovadors i pioners a Catalunya i que permeten millorar un servei importantíssim per a una platja de les dimensions de Castelldefels, que compta amb 5 quilòmetres de llargada i més de 100 metres d'ample i que va rebre l'any 2012 la visita d'un milió i mig de persones, les quals requereixen un servei i una atenció. amb la implantació d'aquest nou servei, el que fem és acostar el socorrista en la primera línia de mar, en la primera atenció més necessària".

L'estructura de la TAV és lleugera, totalment desmuntable i adaptable a l'orografia de cada platja. La seva facilitat de muntatge i transport la converteixen en un element de gran funcionalitat. Un altre punt a favor és el lleu impacte visual que tenen en el paisatge degut al seu disseny, que a més és anti vandàlic.

Seguretat, Tecnologia i innovació

La TAV disposa d'un sistema d'intercomunicació, un intèrfon SOS, connectat amb la Policia Local que fora de l'horari del servei de socorrisme permet a els banyistes contactar amb els serveis de seguretat. També disposa de megafonia sense fil, el sistema AirVoice és un conjunt d'altaveus de difusió que permet la reproducció de missatges de veu i missatges pregravats en diferents idiomes. També les TAV són un punt WIFI a la platja, ja que ofereixen connexió a internet cobrint una àmplia zona de la platja.