Instal·lades noves torres de vigilància a les platges de Gran Tarajal i Tarajalejo, Fuerteventura

27/01/2021
http://www.tuineje.es/tuineje-instala-nuevas-torres-de-vigilancia-en-las-playas-de-gran-tarajal-y-ta

L'Ajuntament de Tuineje ha adquirit un total de quatre noves torres de vigilància de platges que han estat instal·lades ja a les platges de Gran Tarajal i Tarajalejo, dues en cada platja.

Es tracta d'una inversió de 119.133 euros provinents d'una subvenció del Ministeri d'Industria, Energia i Turisme a la Comunitat Autònoma de Canàries, per a les actuacions de suport al sector turístic en el Marc de Pla de Competitivitat del Turisme Canari, per a finançar l'actuació denominada Pla de Recuperació i Dinamització de Tuineje.

L'alcaldessa Esther Hernández i els regidors de Turisme i Platges, Yurena Vera i Vicente García, respectivament, han comprovat la col·locació de les noves torres de vigilància que compten amb una altura que permet al socorrista controlar la primera línia de la platja, a més disposen de masteler per a fer onejar la bandera d'estat de la mar que correspongui.


"La posada en marxa d'aquestes torres suposarà un afegit a la qualitat de les nostres platges i a la resta de serveis que es presten en elles, un pas més que donem també en la cerca de la recuperació de les banderes blaves", ha subratllat l'alcaldessa Esther Hernández.

Per a la regidora de Turisme, Yurena Vera, les torres "són, sens dubte, un element indicador de seguretat a les platges, que suposa una confiança addicional de cara al turista; una acció que se suma a les que estem desenvolupant de cara a millorar l'equipament públic".

El regidor de Platges, Vicente García, posa en valor "el treball que han vingut desenvolupant els socorristes, que ara es veurà millorat amb aquestes noves torres".

García recorda que "les torres són un espai de treball i un element de seguretat, un espai públic, per la qual cosa fem una crida a la societat per a conservar aquestes estructures i fer un bon ús d'elles".

Les noves torres seran retolades i equipades perquè la feina dels socorristes de totes dues platges pugui realitzar-se amb garanties en les èpoques en les quals està habilitat aquest servei.