La Oliva (Fuerteventura) millora el servei de Socorrisme amb nous vehicles i torretes de vigilància

15/05/2020
https://fuerteventurahoy.com/

L'Ajuntament de La Oliva ha incorporat dos nous vehicles al servei de Salvament i Socorrisme, un tot terreny i una moto d'aigua, a més d'adquirir tres noves torretes de vigilància.


L'alcalde de La Oliva, Isaí Blanco, i el regidor de Platges i Seguretat Ciutadana, Oliver González, van explicar que pròximament també entrarà el servei el nou contracte de Salvament i Socorrisme, gràcies al qual l'Ajuntament de La Oliva sumarà 23 socorristes en temporada alta als 13 que té en plantilla, i afegint altres quatre platges a les quals ara estan baix vigilància, tant en Corralejo com en El Cotillo.

Aquestes dues accions «completen procediments ja iniciats abans de ll'alarma per Pandèmia del Covid-19, i encara que en aquests moments no tinguem turistes, en breu els ciutadans podran tornar a les platges amb més seguretat, a banda de que el municipi estarà més ben preparat quan torni el turisme», va explicar l'alcalde deLa Oliva, Isaí Blanco.

En aquest sentit, el regidor de Seguretat Ciutadana va destacar la importància dels nous serveis. Fins i tot estant en Estat d'Alarma, «amb la nova moto d'aigua els socorristes de La Oliva podran actuar més ràpid i fer més rescats al mar, sense dependre d'altres recursos com la patrulla o l'helicòpter».

A més a més, amb el nou contracte «es crea un grup d'intervenció ràpida, que podrà desplaçar-se a qualsevol punt del municipi per a fer rescats sense dependre de l'horari. Això és importantíssim, perquè si bé portem més de dos anys sense ofegaments a les platges vigilades, amb aquest nou servei els nostres socorristes podran rescatar gent en qualsevol punt de la costa. Estem molt contents amb aquesta gestió», va indicar González.

El servei de Salvament i Socorrisme actual cobreix les Grans Platges de Corralejo i Pedra Platja (El Cotillo), mentre que el nou contracte afegeix tres platges vigilades a l'interior de Corralejo, i una altra en El Cotillo, Platja de la Petxina.

El nou contracte de Salvament i Socorrisme es troba adjudicat i pendent de resoldre, amb el que entrarà en funcionament en pròximes dates. La inversió d'aquest servei són uns 670.000 euros anuals, i 3,35 milions d'euros per cinc anys, aproximadament.