La Playa de Las Canteras renueva el equipamiento de duchas en la arena, el acceso al área ...

10/03/2021
https://www.laspalmasgc.es

L'Ajuntament de Las Palmas de Gran Canaria  i el Cabildo de Gran Canària executen una subvenció de 160.000 euros per a millorar l'accessibilitat, el cabal, la seguretat i la higiene dels equipaments de dutxes i rentapeus a la zona de Platja Gran.
L'actuació inclou la instal·lació de 150 noves papereres per a optimitzar la recollida de residus en el Passeig i la millora de l'accés a l'àrea de repòs d'accessibilitat en Tomás Miller.

Las Palmas de Gran Canaria, dimecres 10 de març de 2021.- La platja de les Pedreres ha renovat, en aquest començament de 2021, l'equipament de les vuit instal·lacions habilitades en la sorra per a les dutxes i llavapeus, entre la carrers Gomera i Tomás Miller, ha millorat l'accés a la zona de bany accessible i ha reemplaçat les papereres per un model més eficient i amb més capacitat. Aquesta intervenció, subvencionada amb 160.000 euros pel Cabildo de Gran Canària i executada per Ciutat de Mar de l'Ajuntament de Las Palmas de Gran Canaria,  millora  la seguretat dels usuaris i la qualitat d'aquests serveis bàsics que es presten a ciutadans i visitants.

El regidor de Ciutat de Mar, José Eduardo Ramírez, i el conseller de Presidència del Cabildo de Gran Canària, Teodoro Sosa, han supervisat aquest dimecres el nou equipament que se suma a la millora integral i contínua dels serveis essencials de la principal platja de la ciutat.

Les actuacions subvencionades per la institució insular estan incloses en l'Estratègia de Ciutat de Mar 2030, en concret, en el Pla d'infraestructures Cinturó Blau, l'objectiu del qual és recuperar la relació de la costa i la mar per a les persones, renovant infraestructures obsoletes, així com promovent la seva millora en termes d'accessibilitat, qualitat i sostenibilitat.

Les actuacions acabades de les noves bases amb pous drenants per a les dutxes i rentapeus a la zona de Platja Gran entre els carrers Gomera i Tomás Miller; s'han instal·lat nous bancs, passarel·les d'accés a la sorra i superfície entarimada per a l'àrea de repòs d'accessibilitat universal. La intervenció ha inclòs la instal·lació de 150 papereres en tot el Passeig, així com nova cartelleria informativa. Ciutat de Mar té previst a més l'adquisició i la renovació de part de l'equipament per al bany accessible, noves taquilles per al Balneari del carrer Gomer i penja-robes d'exterior que s'instal·laran en La Punta i La Cícer.

Els treballs en les zones de dutxes i rentapeus han consistit en la retirada del paviment de fusta, que es trobava deteriorat, i el seu reemplaçament per paviment antilliscant de formigó hidràulic amb hidrofugant, que impedeixen el pas d'aigua, plastificants, que milloren la seva flexibilitat, i reforçada amb fibres de vidre. La renovació dels pous drenants a les zones de dutxes evita a més que es formin tolls i les noves passarel·les milloren qualitativament la seguretat dels usuaris en tractar-se de peces i materials antilliscant, més resistent que els anteriors i adaptats per a persones amb mobilitat reduïda.

D'aquesta manera s'acaba la renovació de les zones de dutxes a la sorra en la zona de Platja Gran. La primera fase, executada en 2019, també subvencionada pel Cabildo de Gran Canària, va substituir l'equipament anterior i va millorar el caudal en les instal·lacions entre els carrers Ferreras i Gomera.

En quant a les noves papereres, 150 en tot el passeig, substitueixen a les unitats anteriors, que eren escasses i s'havien quedat obsoletes. El nou model, de color blau, té més capacitat 130 litres i el seu material presenta una major durabilitat pel seu material anti vandàlic i inífug. Unes altres 50 papereres del mateix model s'instal·laran en les pròximes setmanes en les zones de litoral de Sant Cristòfor i La Laja.