Les tres platges de la capital de Les Palmes de GC compten amb noves torres de vigilància

19/05/2021
https://www.canarias7.es/

Les tres torres instal·lades a les platges de la Laja, Les Alcaravaneras i Les Pedreres, compten també amb sistema de WIFI. El seu radi d'acció permetrà la connexió des de 20 metres.

La Regidoria de Ciutat de Mar de l'Ajuntament de Las Palmas de Gran Canaria ha finalitzat avui la instal·lació de tres noves torres de vigilància a les platges de La Laja, Las Alcaravaneras i Las Canteras.
Amb aquesta actuació es compleix el que es preveu en els plans de salvament i seguretat d'aquestes tres platges, aprovats en junta de govern al desembre de 2019. L'objectiu d'aquestes infraestructures és reduir el risc d'ofegaments i millorar en el seu conjunt la percepció de la seguretat en el nostre destí, així com incrementar la cobertura de salvament i seguretat.

El Regidor de Ciutat de Mar del Consistori de la capital, José Eduardo Ramírez, va assegurar que «les platges de Las Palmas de Gran Canaria són de les més segures de tot l'Estat espanyol, i amb la instal·lació d'aquestes noves torres de vigilància en les tres platges amb més usuaris de la capital, reforcem aquesta condició, perquè és objectiu d'aquesta Regidoria aconseguir l'excel·lència quant als serveis públics que es presten en aquests enclavaments».

Ramírez va afegir que «amb aquestes noves infraestructures, el ja excel·lent treball que realitzen els socorristes de Creu Roja es veurà reforçat, així com es garantirà la seguretat dels banyistes locals i visitants posicionant les nostres platges, també a nivell turístic, entre les més segures del món».

Les torres estan dissenyades amb materials antivandàlics i compten amb un màstil per a banderes. Aquestes infraestructures tenen també un sistema de megafonia ideat per a difondre missatges informatius i de prevenció i avisos d'emergència a les platges, amb l'objectiu d'oferir als banyistes la informació necessària per a la seva seguretat i benestar. Per a això, el sistema compta amb una consola de commutació per a missatges locals amb micròfon de sobretaula, dos altaveus orientables, protecció contra la intempèrie i el vandalisme, amplificador d'àudio i receptor de ràdio.

La instal·lació i el subministrament d'aquestes tres torres de vigilància per a les platges de Las Palmas de Gran Canaria es va adjudicar a l'empresa B-MAR SERVEIS COSTERS INTEGRATS per un total de 90.981,03 euros, import finançat íntegrament amb recursos municipals.

Tots els materials de les torres de vigilància estan certificats i acreditats conforme a les normatives europees aplicables. L'escala s'ha construït amb polièster reforçat amb fibra de vidre i compleix amb els reglaments de seguretat i accessibilitat.

A més, les torres es recolzen en una estructura elevada sobre la sorra que permet el seu moviment i adequació segons les necessitats, amb un sistema de llast per a garantir la seva accessibilitat. Les peces de l'habitacle que conformen cada torre s'han realitzat amb làmines de polièster reforçat amb fibres de vidre (PRFV)